novinky 

Pripravte sa na online terapiu so sitcomom PSYCHOSIMONA.sk!

Môže sa stať z bohatej paničky zo dňa na deň úspešná influencerka a terapeutka? Môže! Zuzana Fialová to predvedie v sitcome Petra Kolečka – Psychosimona.sk!

Televízia JOJ už 20. augusta prinesie opäť ďalšiu exkluzívnu premiéru. Tentoraz sa predplatitelia JOJPLAY budú môcť ako prví zabaviť na sitcome scenáristu Petra Kolečka – Psychosimona.sk.

Nárast používania technológií, sila sociálnych sietí, množstvo samozvaných odborníkov a terapeutov. Vďaka sociálnym sieťam totiž môže byť slávny takmer každý. Tak aj o tom je súčasný sitcom TV JOJ – Pschosimona.sk, ktorý ako prvý uvedie platforma JOJ PLAY pre svojich predplatiteľov. Už v utorok 20. augusta sa budú môcť ešte skôr než televízni diváci zabaviť na premiére Psychosimony.sk, a to hneď v dvoch epizódach za sebou.  

Kto je doktorka Simona?

Dej sa odohárava väčšinou v jedinej miestnosti – v obývačke manželov Simony a Richarda. Na minimalistickej ploche a v malom priestore tak sledujeme dynamiku vzťahu dvoch ľudí, pre ktorých je používanie sociálnych sietí výzvou.

„Toto všetko prináša nové situácie, nové modely reality a medziľudských vzťahov. Výhody a nevýhody vyplývajúce z nich sit-com ilustruje paródiou na tieto tragikomické nedorozumenia. Navyše vytvárať príbeh v minimalistickom prostredí ma veľmi baví,“ prezradil scenárista Petr Kolečko. Aj život hlavných postáv – psychologičky Simony a jej manžela – podnikateľa Richarda ovplyvnia hneď dve skutočnosti. Ochorenie jej manžela a jej nová práca psychologičky, ktorá sa začne živiť terapiou cez internet. Simona je totiž nútená oprášiť svoj diplom z vysokej školy po tom, ako sa z nej náhle stáva živiteľka rodiny.

Klientov stretáva prostredníctvom web-kamery a svoje terapie s nevšednými metódami praktizuje vo vrituálnom priestore. Uverí svojej dôležitosti a sláve, podobne, ako mného hviezdičky zo sociálnych sietí. Richard po strate úlohy živiteľa rodiny chradne, opúšťa sa, mení sa aj ich vzťah. Československé manželstvo sa po výmene rolí ocitne v kríze. Ukazuje sa, že nielen to, ale aj používanie sociálnych sietí je veľkou výzvou pre súčasné medziľudské vzťahy.

V hlavných úlohách sa predstavia Zuzana Filalová ako Simona a český herec Petr Kolečko alias jej manžel Richard.

Hlavné postavy

Simona (Zuzana Fialová)

Simona je manželkou úspešného podnikateľa v cestovnom ruchu, ktorého firma náhle skrachuje a on dostane mozgovú príhodu. Deti nemajú, aj keď po nich túžia. Simona je tak nútená oprášiť diplom z psychológie a stať sa živiteľkou rodiny. A tak sa z paničky, ktorá si užívala manželove peniaz, stane „zelenou vdovou“. Tejto úlohy sa zhostí svojsky, vymyslí si projekt na základe svojho nie veľmi aktívne využívaného psychologického vzdelania. Začne sa venovať terapii prostredníctvom webu. Užíva si úlohu „influencerky“ a svojich 5 minút slávy premení na podnikateľskú príležitosť. Ako sa neskôr ukáže, jej odbornosť je tak trošku „na vode“ a nejedna vážna situácia sa skončí happyendom iba vďaka šťastným náhodám. Simona si však verí. Jej manžel jej verí o niečo menej. Neskôr sa ocitajú v manželskej kríze..

Richard (Michal Isteník)

Richard je z Čiech, Simona je Slovenka. Príbeh odkrýva poetiku a malé žabomyšie konflikty aj udobrenia česko-slovenského manželského páru. Richard po tom, ako totálne vyhorel, predstiera mŕtvicu a chce, aby jeho žena začala konečne pracovať. Výmena úloh je zaujímavá a Simona prevezme rolu živiteľky rodiny spočiatku neochotne, no neskôr si nový rozmer svojej dôležitosti užíva. Richard po strate úlohy alfasamca a živiteľa rodiny chátra, holduje alkoholu, povaľuje sa na gauči. Strata role mu prináša aj pocit, že nie je „dosť“ chlapom. Je svedkom podnikateľského experimentu svojej manželky, ktorú miluje, no ich vzťah prechádza náročnou skúškou.

Komentujte cez Facebook

Related posts